Marcel Geraeds

De dirigent van het Tilburgs Festival Orkest is Marcel Geraeds. Hij studeerde cum laude af op klarinet aan het Brabants Conservatorium (nu Fontys Hogeschool voor de Kunsten). Daarna vervolgde hij zijn studie met de opleiding orkestdirectie bij Jac van Steen en Georg Fritzsch.

Marcel Geraeds, dirigent van het Tilburgs Festival Orkest

Opleiding en ervaring

Hij volgde masterclasses bij Roberto Benzi, Claus Peter Flor, Marc Soustrot en Giacomo Gelmetti. Van 1999 tot 2002 assisteerde hij Jaap van Zweden bij het Orkest van het Oosten. In 2010 won hij de eerste prijs bij de International Conductorscompetition in Macon (USA). Hij werd toen gevraagd om te werken met het Macon Symphony Orchestra en Gwinneth Chamber Orchestra. Ook dirigeerde hij het Jenaer Philharmonie, Bucharest Radio Orchestra, Sofia Festival Orchestra en het Promenade Orkest.

Huidige werkzaamheden

Marcel Geraeds richtte in 2009 zelf het Tilburgs Festival Orkest op. Met het TFO gaf hij concerten met getalenteerde en bekende solisten als Martin Oei, Corky Siegel, Igor Roma, Johan van Iersel en Guus Meeuwis.

Naast het Tilburgs Festival Orkest dirigeert Marcel ook nog het Hofstads Jeugdorkest en het Ridderkerks Symfonie Orkest.

In 2012 richtte hij het Nieuw Symfonisch Collectief op, waarmee hij onder andere Virtual Concerts uitvoert: concerten met 3D holografische projecties.